Donació de 10 ordinadors a noies d’ESO del barri de Sant Roc, Badalona

Una de les millors experiències que he tingut gràcies a aquesta aventura ha estat conèixer a gent com l’Àlex, professor a l’Institut-Escola Baldomer Solà. Gràcies al seu contacte, vaig poder fer arribar 10 ordinadors complets (amb monitor inclòs) a 10 alumnes del seu centre.

Les 10 noies cursen 1r i 2n d’ESO. La majoria tenen germans a casa, pel que l’ordinador s’aprofitarà doblement per ells. Fins ara, feien els deures amb el mòbil. Tant és així, que el personal del centre m’explica com sempre ho tenen present a l’hora de dir-los quina feina han de fer.

El primer comentari que em van fer quan em van presentar i els van dir que rebien aquest donatiu és: per què fas això? En aquell moment, només em va sortir explicar que era el que m’agradaria que haguéssin fet per mi si jo no hagués tingut un ordinador a casa.

Després de que cada una d’elles digués el seu nom i m’expliqués alguna cosa sobre la seva vida (amb un català perfecte, per cert!), vaig explicar com havien de muntar l’ordinador. M’agrada que vegin totes les parts, i especialment que vegin que el que anomenem “ordinador” és en realitat molt petit.

Vull despertar-los la curiositat per la ciència i la tecnologia i crec que aquesta és una manera molt simple de fer-ho.

Seguim!

Gerard

Primera donació d’ordinadors: a dues noies d’ESO de l’Escola Pia d’Olot

Avui estic molt content perquè després d’algunes setmanes preparant-ho tot, per fi he pogut entregar els dos primers ordinadors a dues noies d’Olot. M’ha sorprès molt gratament el seu interès per aprendre. Les seves paraules d’agraïment han compensat més que de sobres les hores i recursos dedicats a aquesta campanya.

Una d’elles m’ha explicat que va arribar a Catalunya fa tant sols 4 mesos (i ja s’atrevia a parlar català). Té molt interès per l’enginyeria i en les seves paraules vol ser: “enginyera d’avions” (he de reconèixer que m’ha sorprès, jo als 14 anys estava fet un bon embolic). L’altra noia també ha arribat recentment a Catalunya i vol estudiar coreà i guanyar una beca per anar a estudiar a Corea del Sud. És fantàstic que tinguin aquestes aspiracions.

Fins ara, quan estaven des de casa feien els deures i treballs amb el mòbil! Estaven molt contentes de poder tenir una eina que s’adapti més a les seves necessitats.

M’agradaria agrair especialment al Ferran, director del centre, i a la Lavínia, directora pedagògica d’ESO, pel seu entusiasme en acceptar la meva proposta. Em consta que estan fent una feina excel·lent en aquests temps tant difícils i penso que els seus alumnes són uns privilegiats de tenir-los com a guia.

Espero que sigui la primera de moltes entrades al blog.

Cuideu-vos molt,

Gerard